rss
twitter
    România, ţara tuturor posibilităţilor!

sâmbătă, 29 mai 2010

Cum să ne jucăm de-a greva!

O lectie de viitor pentru romani. Spun de viitor pentru ca, din ce se prevede, vremuri bune nu ne asteapta. Daca pana ieri dimineata erau hotarati cu totii (profesori, asistenti medicali, angajati Metrorex, RATB, CFR, pensionari etc.) sa participe luni, 31 mai, la cea mai mare greva de dupa '89 in Romania, astazi se poate afla ca deja s-au restrans randurile. Si guvernantii sunt de vina? Nu! Ei nu fac decat sa-si incerce norocul. Daca le merge, nu au decat sa bea, sa-si mareasca salariile si sa petreaca pentru reusita!

Deja au fost emise amenintari de la Ministerul Educatiei catre directorii de scoli si licee ca daca fac greva vor ramane fara scaun. Romanii, speriati deja de fundul sacului, l-au crezut. 77% dintre profesorii romani nu mai participa la greva de luni. Da, ati auzit bine. Si vrem o Romanie dreapta. Nu va fi, fratii mei, atat timp cat pe noi ne sperie o amenintare fara fond a unui incompetent.

Mereu vor exista intimidari, insa, daca punem botul la toate, e clar viitorul nostru. Ca sa nu mai vorbim de CFR, RATP si altele care la inceput se laudau ca sunt solidari cu cei ce fac greva si... dintr-o data s-a pierdut solidaritatea.

Nu va suparati, dragilor; ne meritam soarta! Bravo lor, guvernantilor, ca au reusit inca o data sa-si duca planul la capat! Voi, romanilor, veti trai la fel de bine ca si pana acum daca veti continua sa ganditi in acest mod! Rusine! Nu mai avem dreptul sa ne plangem atat timp cat nu suntem in stare o greva sa facem!

joi, 27 mai 2010

E oficial! S-au retezat pensiile şi salariile bugetarilor!

Daca timp de cateva saptamani a fost un zbucium continuu si toata lumea spera la ceva mai bun, la o reducere mai mica, la patinarea pe flori scumpe si la un trai de invidiat, iata ca alesii s-au decis sa nu ne mai lase sa speram. A murit speranta. 

Iata si care sunt prevederile cele mai interesante ale legilor privind ajustarea temporara a pensiilor si a salariilor:

Art. I (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, se diminuează cu 25%
(2) În situaţia în care, din aplicarea prevederilor alin.(1), rezultă o valoare mai mică decât valoarea salariului minim brut pe ţară, suma care se acordă este de 600 lei.

Art.V - Începând cu drepturile lunii iunie, cuantumul indemnizaţiei de şomaj stabilit în condiţiile prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă (...) se diminuează cu 15%.

Art. X - (1) Începând cu drepturile lunii iunie, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, se diminuează cu 15%.
(2) La determinarea cuantumului brut al pensiilor ce vor fi stabilite sau acordate începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei. 

Art. XIV (1) Cuantumul indemnizaţiilor acordate în temeiul art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care se află în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi, începând cu drepturile lunii iunie 2010, se diminuează cu 15%. Dacă din calcul rezultă un cuantum mai mic de 600 lei, se acordă 600 lei.  

Puteti citi de aici legea privind masurile de austeritate si de aici legea privind reglementarile in pensii.

Sa traiti bine! Adica... mai traiti???

miercuri, 26 mai 2010

Cel ce-a fost Jean Constantin... Adio, maestre!

Uitandu-ma ca in fiecare seara la stirile prezentate de ProTv, am aflat in jurul orei 16.30 ca marele actor de comedie, poate cel mai mare actor de comedie din Romania, Jean Constantin, ne-a parasit. Este o pierdere imensa pentru scena teatrului romanesc.

Poate tinerii acum aud prima data de acest "monstru actor" al Romaniei, insa, un om trecut de 40 de ani, este imposibil sa nu stie care i-a fost viata, macar pe scurt. Durere mare pentru cei ce l-au iubit si i-au apreciat munca.

Din pacate, marile valori se cam inalta la ceruri. Este bine insa ca ne vor veghea de sus. Iata si cateva mesaje din partea utilizatorilor:

"Dumnezeu sa-l odihneasca in pace in ceata dreptilor! Cred ca Dumnezeu are acolo un teatru si ii cheama la El pe acesti ingeri frumosi ai teatrului romanesc. Pune-i Doamne in scena luminata a Raiului Tau!" - mario

"A plecat un inger de pe pamant care stia mereu sa zambeasca. Ne va lipsi mult scumpul nostru Ismail din Toate Panzele Sus! Dumnezeu sa-l odihneasca. Ar trebui sa fie un model si pentru ceilalti conationali ai sai ! Un om de arta, sensibil, atent, om ca toti oamenii, dar delicat, desavarsit, oricum, cu siguranta, un suflet maresi asta o spun ca cinefil, nu am avut onoarea sa-i strang mana. Te salutam maestre, ne vei lipsi draga Jeane!" - Sorinescu

"Jane ne-ai lasat sa ne chinuim pe pamintul asta. Poate ti-o fi mai bine acolo in eternitate." - anonim.



Da, l-am iubit cu totii.

marți, 25 mai 2010

Viitorul sună bine. Păcat că nu răspunde nimeni. Noroc, inconştienţă sau renume?

De strategii de marketing ati auzit? Dar de manipularea in masa? Ei, este bine sa stiti ca astfel de practici sunt aplicate si in cazul telefoanelor mobile. Personal, raman uimit cand merg pe strada si observ un copilandru de 8-9 ani scotand din buzunar un iPhone de ultima generatie, dotat pe masura, dand ceata unui biet om sarman de 35-40 de ani care abia daca foloseste un Nokia 1100.

Si nu-i rau ca le au, daca-si permit. Bravo lor! Pacat insa ca nu cunosc si dezavantajele detinerii unui astfel de "progres tehnic", ca sa citez o celebra persoana. Trebuie stiut faptul ca orice companie de telefonie mobila va spune mereu ca produsele oferite pot fi folosite de orice persoana, la orice varsta.

Iata care ar fi avantajele:
  • un parinte care a cumparat copilului asa ceva va avea motiv sa nu-i mai cumpere nimic pe o perioada mare de timp (mama, stii, am dat multi bani pe iPhone si nu mai am si pentru jucaria asta);
  • copilul poate fi verificat mai des de parinti (daca nu cumva raspunde la telefon doar iubitei/iubitului) :-);
  • compania de la care a achizitionat "progresul tehnic" nu are decat motive de bucurie si implinire (va dati seama cum creste inima unei firme atunci cand observa ca pana si cei mici sunt interesati de produsele lor, desi, initial, au fost destinate oamenilor maturi?).

Iata insa care ar fi si dezavantajele:
  • radiatiile pe care le emit telefoanele mobile pot sa aiba un impact negativ major asupra sanatatii celor mici;
  • un telefon mobil de o asemenea performanta va spori dependenta copilului de acel aparat. Dovada o aveti la computere (putini mai stiu ce inseamna sa joci "Ratele si vanatorii" in spatele blocului cu prietenii). :-)
  • nu in ultimul rand, mai auzi si reclamatii de la parintii inconstienti care-si inzestreaza odraslele cu lucruri scumpe si, apoi, dupa 1-2 luni, plang pe mesele sectiilor de politie ca le-au fost furate. Nu au si tupeu pe langa doza imensa de inconstienta?
Sa nu ma intelegeti gresit. N-am nimic cu parintii care cumpara copiilor asa ceva, insa, dupa o perioada de timp, ii auzi plangandu-se ca minunatii copilasi au luat-o razna, ca dau din picioare la un magazin pentru o jucarie scumpa, ca la scoala cel mai multumitor calificativ este suficient si ca la 14 ani e dependent de progresul tehnic.

Cine-i de vina? Copilul care nu face decat sa-si incerce norocul sau parintii care fac hatarul odraslei? :-)

Sursa foto: http://www.rring.ro/

Să ne pregătim de... vară: de joi, 35 de grade la umbră

Daca ati fost cumva nemultumiti de primavara aceasta pentru ca a fost o primavara mai racoroasa si mereu umbrita de nori, iata ca acum s-ar putea sa fiti nemultumiti si de vara. Se anunta deja temperaturi de peste 30 de grade Celsius la umbra incepand de joi!


Este bine sa stiti ca anul 2010 va fi si cel mai calduros an din istorie, dupa cum spun specialistii. Ramane de vazut cum vom infrunta capriciile naturii.

luni, 24 mai 2010

Cea mai mare fotografie a Parisului (26 gigapixeli)

O noua dovada ca tehnologia a progresat. Cea mai mare fotografie facuta vreodata Parisului a fost realizata recent si poate fi echivalata doar cu peste 2000 de fotografii unite. Este, cred eu, un proiect ambitios care se va bucura de succes. Puteti urmari Parisul din orice unghi, locatie sau pozitie de aici.

Asta-mi place mie: Savage garden - Truly madly deeply

Da, nu numai melodii noi. Sunt si unele mai vechi de care sunt dependent. Printre acestea, se numara si "Savage garden - Truly madly deeply". O melodie de suflet. Daca doriti versurile melodiei, le puteti gasi aici.

Cum să te exprimi într-o lume "politically correct". Ne priveşte!

La noi inca nu a ajuns obsesia aceasta, insa in tarile mai dinspre occident, si in America in special, lumea nu mai poate rosti niciun cuvant fara sa se gandeasca stresat si disperat daca a fost sau n-a fost "politically correct". De la folosirea termenului de "persoane cu dizabilitati" in loc de "handicapati" pana la sintagme hilare nu este decat un pas. Iata un ghid haios de vorbire corecta.

Oricum, la cat de direct e romanul si la cata rusine si noblete are, nu prea vad intr-un viitor apropiat sa se intample asta in Romania. Parerea mea.

Cum sa vorbesti despre femei si sa fii "politically correct":

1. Nu este o "papusa" sau "pisi" ci este o "persoana inzestrata cu sani"
2. Nu este "usuratica" ci este "accesibila orizontal"
3. Nu este o "blonda proasta" ci o "o persoana cu parul deschis care s-a abatut de la calea informatiei"
4. Nu este o "fosta" ci este o "persoana de a carei companie m-am bucurat"
5. Nu te "sacaie" ci devine "repetitiva verbal"
6. Nu este o "curva de pe centura" ci este un "furnizor cu preturi mici"
7. Nu "gateste prost" ci este "compatibila cu cuptorul cu microunde"
8. Nu "poarta prea multe bijuterii" ci este "ingreunata metalic"
9. Nu este "narcisista" ci este "excesiv de preocupata de calitatile sale"
10. Nu "s-a ingrasat' ci "a depasit pragul metabolic"
11. Nu este "grasa" ci este "provocat orizontala"
12. Nu "flirteaza" sau "amageste" ci "se angajeaza in simulare artificiala"
13. Nu este "anorexica" ci "proeminenta scheletic"
14. Nu "uraste fotbalul" ci este "ignoranta din punct de vedere atletic"
15 Nu este "rece" sau "frigida" ci este "inaccesibila termic"
16. Nu "are straturi de fard" ci a atins o "saturatie cosmetica.

Cum sa vorbesti despre barbati si sa fii "politically correct":

1. Nu este un "alcoolic" ci a dezvoltat "o capacitate de a depozita alcoolul"
2. Nu este un "dansator prost" ci este un "mult prea caucazian"
3. Nu "se rataceste tot timpul" ci "investigheaza destinatii alternative"
4. Nu "cheleste" ci este intr-o "regresie pilozitala"
5. Nu se poarta ca un "cretin" ci a dezvoltat o "descrestere a capacitatii creierului".

Banc gasit si adus pe aceste meleaguri de pe Mioritice.com.

duminică, 23 mai 2010

România părăsită... de speranţă (no comment)

Zici că-i poliţist şi n-are o treabă cu dansul...

Cine putea credea vreodata ca se pot lua lectii de dans conducand o masina? Iata ca este posibil! Cum? Ei bine, aflati ca si politistii incearca sa mai uite de criza prin dans. Dar sa fie oare criza de vina sau frigul de afara (din iarna trecuta) care te indeamna cu forta sa faci miscare? Cred ca ambele puse la un loc au ca si rezultat:




Sincer sa fiu, sa intalnesc un asemenea politist in timp ce conduc, nici mort nu ma supun ordinelor sale!

Problema a fost rezolvată, ieri pacientul a decedat

Cam asa se gandeste la noi in Romania. Si nu medicii sunt de vina. Poate ca ati auzit de cazul celor 2 tinere operate in spitalul CF 2 care s-au pricopsit cu septicemie. Acum am aflat ca, una dintre cele 2 femei nu va mai putea avea copii vreodata.

Vi se pare normal ca intr-o tara europeana, in care domnul Boc si armata sa de naufragiati se lauda ca statul e in continua reforma si modernizare, sa se intample asa ceva? Pai in strainatate era demis Ministrul Sanatatii daca se intampla asa ceva.

Ne jucam cu viata unor oameni pentru "a face economii", dupa cum spunea inegalablul Boc. Si-au gasit de unde sa faca economii: in sanatate. Sa inteleg ca vor sa faca economie si de populatie? Mai bine ne-ar spune dinainte asta intr-o declatarie de presa si ne gasim noi metode mai putin dure.

Spitale fara materiale necesare interventiilor chirurgicale, in care se folosesc de 2-3 ori instrumentele de unica folosinta etc. si guvernantii isi permit excursii, promovarea turismului si cheltuieli de cazare la cele mai luxoase hoteluri. Rusine!

Sursa imagine: www.adevarul.ro

Asta-mi place mie: Xonia feat. Deepcentral - My Beautiful One (2010)

Xonia feat. Deepcentral - My Beautiful One este melodia zilei. Desi are ceva timp de cand a fost lansata, o ascult si acum. Se preconizeaza a fi unul dintre hiturile verii. O recomand tuturor. Voi ce parere aveti? Aflati mai multe despre aceasta melodie si despre autori, daca doriti.


Am ales sau nu răul cel mai mic?

Dupa cum spunea una dintre legile lui Murphy, daca un lucru a fost inceput prost, cu siguranta asa se va si termina. Nu sunt sigur insa si de partea a doua a legii. Poate ma ajutati voi sa o inteleg.

Facand referire la actualul guvern cu care se lauda Romania, nici nu poate fi vorba de o a doua parte a maximei. A inceput prost, a continuat sa fie prost si cu siguranta va si termina la fel de prost. Cu totii cred ca ati auzit de scaderea pensiilor cu 15% si a salariilor bugetarilor cu 25%. Personal, sunt de acord in proportie de 50% cu aceste masuri. Partea nasoala e ca raman saracii bugetari si pensionari fara leafa intreaga, insa, partea buna e ca astfel este afectata doar o parte a populatiei.

Sa ne gandim putin: daca era sa crestem TVA-ul de la 19 la 25%, populatia intregii tari era afectata. La fel si pentru cresterea oricarei taxe precum cota unica. Nu spun ca totul merge roz in tara la noi, ca Boc si trupa lui de incompetenti au luat o decizie nemaipomenit de pomenita, insa, cred ca in comparatie cu cresterea TVA-ului si a cotei unice ne sta mai bine asa.

Acum s-a scazut de la bugetari, la anul din nou de la patronate si imediat dupa se va trece la scaderi ce vor afecta intreaga populatie. Chiar si reducerea indemnizatiilor intra in aceasta categorie.

Daca nu gandesc bine, sunteti liberi sa ma corectati. Personal, asa vad lucrurile. :-)

Sursa imagine: http://www.ziuadecj.ro/

E şi România într-un top 10! Cel al spamului!

Nu de mult timp, Kaspersky a realizat un nou top 10 al statelor din care se trimit mesaje de tip spam. Bineinteles, pe primele trei pozitii se afla SUA, India, Rusia si China. Romania ocupa locul 7 in acest top, ceea ce este destul de josnic. Tinand cont de faptul ca Romania nu este un stat atat de dezvoltat in ceea ce priveste tehnologia (si nu numai), locul 7 reprezinta multe. Fata de alte state precum China sau SUA care duc tratative de scadere a spamurilor, Romania nu face altceva decat sa le incurajeze. De ce sa platesc o reclama cand o pot face gratis trimitand sute de email-uri?

In plus, exista chiar oferte pe internet de genul "vand 10000 adrese de email valide contra unei sume de 10 euro". Vi se pare normal? Oricum, va trece multa apa pe Dunare pana cand statul roman si populatia se vor mai civiliza. Am ajuns la concluzia ca Romania nu poate fi civilizata normal, ci actionand in forta. Si nici atunci.

Scopul şi destinaţia acestui blog

Deja am primit intrebari de genul: cine iti va vizita blogul? Trebuie sa clarific asta inca de la inceput. Nu am creat acest blog pentru trafic si statistici umflate. Pur si simplu l-am creat ca pe un jurnal al meu. Cine vrea, ma citeste. Cine nu, nu. Reclama imi fac doar la statusurile de la Messenger. Ma multumesc daca 5-10 ma viziteaza zilnic. Macar stiu ca nu scriu doar pentru mine.

Scopul acestui blog l-am descris mai sus, dar accentuez si aici: l-am creat doar ca sa am un loc unde sa-mi exprim parerile, opiniile, ideile, nemultumirile etc. Nu sunt nici Mircea Badea, nici zoso si nici Piticu. Cine vrea, ma citeste. Chiar daca am putini vizitatori (inca).

Să pornim! Unde? La drum, maică!

Ei bine, pentru ca lumea virtuala se extinde pe zi ce trece tot mai mult, m-am gandit ca ideea de a-mi crea propriul blog nu e rea. Dupa multe modele observate, am reusit sa-mi formez o parere in ceea ce priveste modul de organizare al unui blog in Romania, cel putin. :-)

Acestea fiind spuse, va invit sa-mi urmariti gandurile, faptele si vorbele ce vor fi expuse aici de cel putin 2 ori pe saptamana. Voi incerca sa tratez probleme legate de etica, politica, internet, muzica, filme si tehnologie in general. Bineinteles, sper ca nu ma veti certa daca vor aparea si articole din domeniul stiintei sau "incredibil, dar adevarat" sau "traim in Romania", nu? :-P

Hai ca va las pana data viitoare. :-)