rss
twitter
    România, ţara tuturor posibilităţilor!

joi, 27 mai 2010

E oficial! S-au retezat pensiile şi salariile bugetarilor!

Daca timp de cateva saptamani a fost un zbucium continuu si toata lumea spera la ceva mai bun, la o reducere mai mica, la patinarea pe flori scumpe si la un trai de invidiat, iata ca alesii s-au decis sa nu ne mai lase sa speram. A murit speranta. 

Iata si care sunt prevederile cele mai interesante ale legilor privind ajustarea temporara a pensiilor si a salariilor:

Art. I (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, se diminuează cu 25%
(2) În situaţia în care, din aplicarea prevederilor alin.(1), rezultă o valoare mai mică decât valoarea salariului minim brut pe ţară, suma care se acordă este de 600 lei.

Art.V - Începând cu drepturile lunii iunie, cuantumul indemnizaţiei de şomaj stabilit în condiţiile prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă (...) se diminuează cu 15%.

Art. X - (1) Începând cu drepturile lunii iunie, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, se diminuează cu 15%.
(2) La determinarea cuantumului brut al pensiilor ce vor fi stabilite sau acordate începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei. 

Art. XIV (1) Cuantumul indemnizaţiilor acordate în temeiul art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care se află în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi, începând cu drepturile lunii iunie 2010, se diminuează cu 15%. Dacă din calcul rezultă un cuantum mai mic de 600 lei, se acordă 600 lei.  

Puteti citi de aici legea privind masurile de austeritate si de aici legea privind reglementarile in pensii.

Sa traiti bine! Adica... mai traiti???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu